Blogg / Fakturabehandling

Skanne fakturaer – når kan outsourcing være et alternativ?

I vårt forrige blogginnlegg snakket vi om forskjellige alternativ for fakturaskanning. I denne artikkelen snakker vi om andre alternativer, for eksempel outsourcing og e-fakturering. Innlegget avsluttes med tips fra våre kunder, når det gjelder skanning og tolking av fakturaer.

Programvaren til Readsoft er så bra at manuelt arbeidet minimeres og vi anbefaler derfor IKKE våre kunder å sette bort datainnsamling til lavkostland. Unntaket er ved store mengder og da eventuelt til et delt servicesenter som allerede eksisterer for andre økonomiske prosesser.

Tenker du det kan være et alternativ å flytte prosessen utenlands for å senke kostnadene anbefaler vi en løsning i samme verdensdel som din hovedvirksomhet. Det er mange europeiske bedrifter som med suksess har flyttet sin regnskapsavdeling (inkludert datainnsamling) til et land i Øst-Europa. Mange (spesielt store nordamerikanske bedrifter) har lagt sine prosesser i Asia, men opplever dårligere kvalitet på grunn av kulturkrasj, dårlig kommunikasjon og tidsforskjell. Det er ofte mer kostbart å korrigere feil og behandle avvik enn det de sparer inn når de velger lavkostland på andre siden av jorden.

Unngå att skanne fakturaer ved å gå over til efaktura

Med efaktura forsvinner de siste manuelle momentene rundt datainnsamlingen og du kan få mer informasjon på fakturaene dine. Du kan også returnere ufullstendige fakturaer tilbake til leverandør for korrigering eller komplettering. Vi har et strategisk samarbeid med Pagero som sørger for at mange av våre kunder over hele verden får efaktura.

Fordeler med e-faktura:

  • Ingen postgang, som sørger for at de kommer raskere inn i systemene deres (ekstra viktig for utenlandske leverandører).
  • Minimerer feil da fakturainformasjonen leses og ikke tolkes.
  • Du kan stille krav til fakturainnholdet og returnere ufullstendige fakturaer.
  • Efaktura er en forutsetning for enkel behandling av informasjon på linjenivå.

Les mer om efaktura for selskaper.

Slik lykkes du med fakturaskanningen – tips fra våre kunder:

  • Forsikre deg om at leverandøren av ditt «puchase to pay» løsning støtter skanningløsningen din og har nok kompetanse på den.
  • Tenk nøye gjennom valget ditt før du legger om fakturaadressen, det tar tid å få alle leverandører til å legge om og alle fakturaer med feil må behandles manuelt.
  • Hør på leverandøren av fakturahåndtering og få referanser når du skal bestemme deg for skanningsbyrå.
  • Bytte til efaktura

Vil du vite mer om automatisert fakturahåndtering? Da er du velkommen til å bestille en demo så forteller vi mer. Palette Software tilbyr to forskjellige produktlinjer for elektronisk fakturahåndtering, hvorav den ene også automatiserer hele prosessen fra innkjøp til betaling.

Book din demo button

Print or share Publish date: 2019-08-26