Blogg / Nyheter

Palette Software og Canon Norge hjelper Statens Vegvesen med å automatisere P2P prosessen

Palette Software AS, med Canon Norge AS som underleverandør, har inngått en avtale med Statens Vegvesen om leveranse av en Purchase-to-Pay-løsning (P2P). Løsningen vil digitalisere og automatisere hele prosessen fra et innkjøpsbehov oppstår i organisasjonen, til varen er mottatt og faktura er betalt. Løsningen dekker Statens Vegvesen sitt ønske om en samlet løsning med fokus på sporing, kontroll og automatisering – som tar for seg prosessen fra innkjøp til betaling.

Årlig mottar Statens Vegvesen omtrent 210,000 fakturaer og det legges rundt 14,000 ordre per år fordelt på Vegvesenets 200 lokasjoner – heter det i forespørselen. De ønsket en løsning som kunne erstatte de to eksisterende løsningene for henholdsvis fakturahåndtering og bestilling, og løsningen måtte være tilpasset flere ulike plattformer, som PC, nettbrett og smarttelefoner – forteller Håvard Gjeldokk, Country-/Sales Manager Palette Software AS.

Den nye løsningen skal sikre bedre og enklere innkjøp og bidra til å redusere ressursbruken. Løsningen vil hjelpe Statens Vegvesen med å redusere antall leverandører, sikre bedre samsvar med kontrakter og betingelser og gi høyere kvalitet. Fakturahåndteringen vil bli mer effektiv gjennom automatiserte prosesser og gi bedre etterlevelse av regelverk.

Palette og Canon sitt tilbud ble totalt sett vurdert til beste tilbudet for Statens Vegvesen. Dette er en viktig kontrakt for etableringen av Palette i det norske markedet og ikke minst i forhold til det strategiske samarbeid med Canon forteller Håvard Gjeldokk. Palette er etablert med kunder i ca 50 land og fikk kontor i Oslo 2015.

Statens Vegvesen søker å ta større kontroll over og effektivisere, prosessen fra innkjøp til betaling, redusere sine kostnader ved å digitalisere og automatisere kjerneprosesser. Dette er kjerneområder for Canon Information Management, sier Svein-Erik Myhr, Business Developer, i Canon Norge.

Han legger til;

– Vi takker for tilliten Statens Vegvesen gir Palette og Canon i forbindelse med digitalisering og automatisering av P2P prosessen. Vi ser frem til et fortsatt godt samarbeid, avslutter Myhr.

 

 

 

 

Print or share Publish date: 2016-09-22