Blogg / Purchase-to-pay

Hørt om Spend Management?

Har du kontroll over organisasjonens innkjøp og utvikling over tid? En spendanalyse kan gi deg de svarene du trenger!

Alle er enige om at det er viktig å måle effekten av innkjøpsavtaler, men ikke alle har kunnskap eller verktøy til å gjøre dette. En spendanalyse gir en oversikt over organisasjonens innkjøpsmønster fordelt på ulike innkjøpsområder, leverandører og eventuelle andre kategorier som antall transaksjoner, kostnad pr transaksjon, fordeling pr avdeling etc.

Med PaletteSpendManagement kan du gjøre betydelige besparelser ved å ha fullstendig bilde av din virksomhets utgifter. Alle tall kan ses fra forskjellige vinkler, filtreres og analyseres i en 360-graders modell.

Du vil kunne få svar på spørsmål som:

  • Hvor mye skal vi bruke i de ulike produktkategoriene?
  • Hvor er det mulige besparelser?
  • Hvor mange fakturaer får vi fra en bestemt leverandør?
  • Er kjøpene gjort i henhold til kontrakt?


Oppnå kostnadsbesparelser
En spendanalyse bør gjennomføres i planleggingsfasen, før innkjøpene gjøres, slik at man kan legge planer for kommende periode.

PaletteSpendManagement er en brukervennlig løsning som lar deg enkelt utføre kost-nytte-analyser. Du får komplett oversikt over kostnadene med nyttige data som vises i tabeller og grafer, og kan enkelt identifisere og eliminere kilder til uvøren innkjøp og dermed identifisere muligheter for kostnadsbesparelse.

Du får enkelt tilgang til informasjon om produktgrupper, leverandører, kostnadssteder, kostnadstyper, prosjekter etc. Det er også inkludert en rekke forhåndsdefinerte rapportgrupper som eks. ABC-analyse, leverandører per produktgruppe, topp-10 leverandører, salg per periode og område, mm.

Du har tilgang på historiske data flere år tilbake i tid som betyr at du kan sammenligne utgifter for alle tilgjengelige år i systemet.

Alltid oppdaterte data
Integrasjonen mellom Palette og PaletteSpendManagement kjøres hver natt med automatisk henting av objekttyper, leverandører, fakturaer, kontoposteringer, bestillinger og varelinjer fra ditt PaletteInvoice system. Dette betyr at du alltid vil ha oppdatert informasjon til bruk for beslutningstaking til enhver tid. Med alle data tilgjengelig kan du også generere prognoser for fremtidige utgifter i virksomheten.

Eksempler på analyser
Som et eksempel kan du lage en oversikt for å se hvilke produktgrupper som har høye kostnader. Ved å klikke på en produktgruppe kan du med en gang se hvilke leverandører som leverer disse varene, samt om dere har avtaler med disse leverandørene. Du kan overvåke kjøp fra en leverandør selskapet ikke har avtale med og enkelt analysere hvilke kostnadssteder eller divisjoner internt hos dere som fortsatt kjøper fra disse leverandørene. Identifiser besparelser ved å analysere forbruket!

Palette Software holder gratis webinar om Spend Management onsdag 15. juni kl 14.00.

Webinaret holdes på norsk, og du kan melde deg på allerede i dag!

Link til påmelding

 

Print or share Publish date: 2016-05-23